Министър Москов: Няма да отстъпя от това да гарантираме на пациента комплексно обслужване

От 2016г. НЗОК няма да финансира фрагментирано лечение

22.05.2015 | 14:51 Редактор: Ирина Георгиева
Министър Москов: Няма да отстъпя от това да гарантираме на пациента комплексно обслужване

Няма да отстъпя от това да гарантираме на пациента комплексно обслужване, коментира  здравният министър Москов по време на посещението си в многопрофилната болница в Русе и онкологичния център в града.

В разговор с представители на специализирания център и с пациенти министърът се запозна с техните притеснения и опасения от сливането на двете медицински заведения. Той убеди ръководствата, че всеки един случай ще бъде решаван съобразно спецификата си, поотделно и индивидуално и ги покани на специален разговор през следващата седмица, за да бъдат решени заедно конкретните проблеми. 

"Единственото, от което няма да отстъпя, е да гарантираме на пациента комплексно обслужване. От следващата година НЗОК няма да финансира фрагментирано лечение." - обясни Москов,

"Наистина искам в обществото да се проведе истински публичен дебат, дори да бъде изострен и емоционален, а не решението да бъде взето някъде в коридорите на властта." - заключи Москов пред русенските медии.


1
0 rate up comment rate down comment 0
gotyn@mail.bg
преди 8 години
Русенец съм и се срамувам от реакцията на тези на които съм поверявал здравето си. Имах чувството че един Апостол се е изправил пред чорбаджии изедници. Протестиращите са готови с цената на всичко да запазят личното си блаженство и безхаберие. Ако бях техен пациент много бих се притеснил от мисълта, че тези хора ще ме лекуват. Та те нямат морал за да се нарекат лечители. Министър Москов, моля Ви не се отказвайте от реформата. Гарантирам Ви, че ще останете в Историята. Желанието ви да направите всичко в интерес на пациента, дори не Ви задължава да обяснявате действията си пред тези които позорят професията лекар. Да си лекар е призвание, а не служба. Тези, които Ви опонираха пред камерите, просто не са ни нужни. Можем да си умираме и без тях! Сигнализирай за неуместен коментар