България и Катар подписаха споразумение за борба с престъпността

Писмо за намерения бе подписано и между Катаргаз и Булгаргаз /ОБНОВЕНА - видео/

17.05.2015 | 14:03
България и Катар подписаха споразумение за борба с престъпността

България и Катар подписаха споразумение за борба с престъпността по време на двудневното посещение на премиера Бойко Борисов начело на делегация в емирството.

Още по темата

Министър-председателят Бойко Борисов в неделя има срещи с министър-председателя на Катар шейх Ал Тани и заместник емира на Катар Ал Халифа, съобщава пресцентърът на правителството. Премиерът замина на 16 май за Катар, начело на делегация. Визитата продължава до 18 май.

Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани подписаха двустранно междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността, съобщи правителствената пресслужба в мейл до медиите.

Първотото споразумение между България и Катар в рамките на дипломатическите отношения между двете държави в сферата на сигурността полага основите на сътрудничество в тази сфера. Вицепремиерът Румяна Бъчварова е част от правителствената в Катар.

Още по темата

В рамките на срещата между двамата министър-председатели, която се проведе на 17 май в Доха, беше заявен интерес за сътрудничество с България от страна на Катар в областта транспорта, земеделието и енергетиката. Конкретни параметри за партньорството в отделните сектори ще бъдат обсъдени на предстоящите утре - 18 май - двустранни срещи между ресорните министри от двете държави, съобщава пресцентърът.

Министър-председателят на Катар е изразил убеждение, че двустранното сътрудничество ще бъде укрепено и отбеляза важността на създадената междуправителствена комисия, чиито заседания допринасят за задълбочаване на партньорството между България и Катар. Намерение за активно сътрудничество заяви и премиерът Борисов. Борисов и Ал Тани са потвърдили желанието си за развитие на икономическите контакти.

Още по темата

В присъствието на двамата премиери и водените от тях делегации беше подписано и писмо за проява на интерес за сътрудничество между компаниите Катаргаз и Булгаргаз.

Вижте видеото, предоставено от правителствения пресцентър.


По-рано на 17 май премиерът Бойко Борисов проведе и разговор със заместника на емира на Катар шейх Абдулла бин Хамад Ал Халифа.

/Снимки: правителствен пресцентър/

 


коментирай >
Още от България
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма