Христо Иванов: С опозицията засега не водят преговори за промените в Конституцията

На този етап търсим съгласие в рамките на управляващото мнозинство, коментира правосъдния министър

14.05.2015 | 14:27 Редактор: Мариета Иванова
Христо Иванов: С опозицията засега не водят преговори за промените в Конституцията

Правосъдният министър Христо Иванов подчерта, че внасянето на изменения в Конституцията трябва да бъде направена от народни представители.

Всичко е в Парламента, аз участва с поддържаща роля, коментира пред журналисти Иванов, който участва в консултации във връзка с подготвянето на промени в Конституцията, предаде БТА.

Правосъдният министър подчерта, че с опозицията в момента преговори не се водят. „Разговори са водени, включително и аз съм разговарял с представители на опозицията, но на този етап търсим съгласие в рамките на управляващото мнозинство“, обясни той и подчерта, че консултациите продължават.

Иванов не се ангажира с прогноза кога е възможно да бъдат приети конституционните промени и отбеляза, че целта е това да се случи възможно най-бързо.

Пред журналисти Румен Петков /АБВ/ коментира, че от АБВ ясно са заявили, че за тях варианти, които предизвикват Велико народно събрание и третират и други промени, освен съдебната реформа, не са приемливи.

Има неща, които будят откровено безпокойство, че са за ВНС, коментира той. Петков уточни, че са се договорили разговорите да продължат.