Румяна Бъчварова: Полицаите знаят, че малко са прекалили пред TV7

Началниците на място са повикали повече части с превантивна цел и за спокойствие на гражданите, коментира вътрешният министър

30.04.2015 | 15:40 Редактор: Мариета Иванова
Румяна Бъчварова:  Полицаите знаят, че малко са прекалили пред TV7

Полицейските ръководители на място са взели решение да увеличат полицейското присъствие пред TV7 преди ден, когато по нареждане на съдия изпълнител беше предприета акция по изземване на имущество на медията, заложена срещу кредит от КТБ. Това стана ясно от коментара на вътрешния министър Румяна Бъчварова, цитирана от БТА. По думите й струпването на полицаи не е било от желание да се влияе на медиите, а да се постигне спокойствието на гражданите.

Тя допълни още, че полицейските началници са повикали повече хора с желанието да се справят със ситуацията.

„Ние много говорим, че е необходимо повече полицейско присъствие по улиците, но понякога това може да доведе до по-крайни прояви. Да  се намери балансът винаги е трудна задача, добави тя. Не виждам  никаква преднамереност, насочена към медията в тяхната активност. Полицаите знаят, че малко са прекалили, но това са наши вътрешни отношения, които ще изясним, за да работим по-добре“, коментира още вицепремиерът и вътрешен министър. 

Тя припомни, че сама се уверила каква е ситуацията пред телевизията и около час след това е имала пълна картина на случилото се. В тази връзка тя посочи, че е приела и двете подадени оставки- на началника на Шесто РПУ в София и заместник-директорът на СДВР.

„Към момента няма основания да очаквам допълнителна информация и резултати от допълнително разследване, мисля, че случаят приключи, така че продължаваме напред“, каза Бъчварова.

Тя коментира още, че е започнало изземване на вещите с най-висока стойност в медиите.

„Не знам дали това е било най-правилното решение и затова са се насочили към сървърите на телевизията. Доволна съм че успяхме да  овладеем ситуацията“, допълни министърът.

Шефът на МВР отрече да има официална информация за терористична заплаха, отговаряйки на въпрос защо е затворено 134 училище  "Димчо Дебелянов", известно като "Еврейското училище". Бъчварова отбелязва, че всички мерки, които са необходими, са взети.

„Ние работим с официална и неофициална информация и когато преценим, че трябва да има официална информация, го обявяваме“, заяви още тя.