НС готви промени, с които прокуратурата или ДАНС да спират сделки от национално значение

С тях са ангажирани правната комисия, бюджетна, МФ и други експерти

29.03.2015 | 17:12 Редактор: Васил Детелинов
НС готви промени, с които прокуратурата или ДАНС да спират сделки от национално значение

Партиите в НС вече обсъждат законодателни промени, с които да може Прокуратурата или ДАНС да спират сделки от национално значение. Това обяви заместник –председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов след Общото събрание на Предприемачи ГЕРБ. Кой от двата варианта ще бъде предложен Цветанов обаче отказа да съобщи. С промените са ангажирани правната комисия, бюджетна, Министерство на финансите и други експерти.

По време на събитието Цветанов отбеляза, че основният акцент е създаването на нови работни места и даване на възможност за средния и малкия бизнес да се развиват подобаващо за страна-членка на ЕС, пише БТА. По думите му новият Съвет, който ще бъде избран, трябва да засили връзката с неправителствения сектор. Това ще бъде основният акцент на новото ръководство - да поеме ангажимента и тежкия кръст да обиколя страната и да направи поредица от срещи, посочи Цветанов. По думите му много от присъстващите ще намерят място в общинските листи по места, но всички трябва да работят за развитието на местната власт, за развитието на регионите, на държавата. 

Пред Общо събрание на Предприемачи ГЕРБ кметът на София Йорданка Фандъкова отчете, че столицата е на 30-о място сред 300 града в света с най-бързо икономическо развитие за 2014 година. Това се дължи на съвместната работа на правителство, община и бизнес, заяви Фандъкова. Инвестиции в инфраструктурата, в образованието, подобряване на административното обслужване са факторите, които сме заложили в нашата политика, отбеляза кметът.

Още във видеофайла.