Автошествие в Бургас срещу прогонването на руски туристи и инвеститори от България

Над 150 автомобила преминаха по AM Тракия и предизвикаха задръстване в обедните часове

29.03.2015 | 18:41 Редактор: Ирина Георгиева
Автошествие в Бургас срещу прогонването на руски туристи и инвеститори от България

Автошествие срещу прогонването на руските туристи и инвеститори от България се проведе в Бургас, съобщиха кореспондентите ни Стиляна Георгиева и операторът Илиан Раданов. Над 150 автомобила преминаха по AM "Тракия" и предизвикаха задръстване в обедните часове. Протестиращите искат промяна на политиката на България спрямо Русия и безплатни визи за руските туристи.

В протестното автошествие участваха брокери, инвеститори и представители на туристическия бранш. С развети руски и български знамена и надути клаксони  автомобилите образуваха километрични опашки и задръстване по автомагистрала Тракия в посока квартал Ветрен и центъра на Бургас.

Санкциите срещу Русия и обявяването на страната като агресор, според протестиращите са основната причина за отлива на руски туристи и инвеститори от България. Протестиращите коментираха, кой според тях гони руските туристи и инвеститори от България по следния начин:

"Нашата държава ги гони като няма антикризисни мерки и нищо не прави по въпроса. Съседна Турция, Гърция, Македония, Черна гора, взимат адекватни мерки, а ние си стоим и нищо не правим по въпроса." - коментира инвеститорът Тони Георгиев.

"Понеже сега се записват за чартъри, безопасно ли е да дойдем. Наистина ли са толкова лошо настроени към нас?" - попита Цанка Илиева, представител на туристическия бранш.

Прогнозата на Министерството на туризма, че спадът на руските туристи това лято ще бъде около 30%, според протестиращите е твърде оптимистична.

"Ако няма да бъдат предприети мерки - около 50% се очаква намаляване на руски туристи." - заяви Дмитрий Пенов от агенция за недвижими имоти.

Протестиращите поискаха още облекчени условия за издаването на визите за руски граждани.

"Едно е да направят три годишни визи  ида ги удължат до 5 години, друго е да вземат да ги издават по-бързо или да намалят цената. За едно семейство цената на виза излиза като All Inclusive в Турция."- заяви Васил Добрев, представител на туристическия бранш.

Участниците в автошествието обявиха, че искат да покажат на туристите и гражданите на Русия, че България е техен приятел.

"България за Русия ще бъде винаги една много близка страна, приятна, топла, но трябва да покажем някакво единство и че ги обичаме и че ги искаме." - подчерта Стоян Тенев, собственик на строителна компания.

"Искаме мир, не искаме война. Америка иска да бъде навсякъде. Не трябваше да пускат НАТО в България." - допълни Тимур Сефединов, жител на гр. Св. Влас.

Автошествието продължи повече от час.

Чуйте репортажа на Стиляна Георгиева и операторът Илиан Раданов в следващия видео материал:

                                                                                                    


1
0 rate up comment rate down comment 0
fors.delta
преди 9 години
Не са добре дошли руските окупатори на българска земя. С какви очи отправят взор в България. нали са си само достатъчни, какви търсят още тук. Нали си имат предостстуъчни само достатъчн морски курорти, като Сочи, като Крим. Каква работа могат да имат тук. А и тези българоезични, руски продажници, да не говорят от името на цяла Българя, защото те не са България. Защото като си ги искат руските си събратя, да вървят при тях, а не да ми ги викат тук, а да ми се държат все едно аз съм им в държавата, а не те да са ми в родината. На руснака трябва да му заключш решетката да не припарва в България, те облекчаване на визите искат. Че да ми идват разни руски алкохолици, мислещи си че са си в Русия, и да си правят каквото си по искат. Като толкова им липсват, хайде, за Русия. А и никой не е гонил руски туристи официално, че да изискват от България да преразгледала била санкциите за Русия. А и какво стана. Нали санкциите с нищо не вредяха на Русия, сега защо е този хленч. Или сега пак както винаги, хленчат не към когото трябва обръщайки се, пак в грешната посока. Путин им е забранил на руснаците да идват тук, за да ходят в Крим за да се напиват и оливат там като ***. Да вървят пред руското посолство, там, да протестират. Какво правят тези платени рубалджий тук. А и отмяната на руските летуващи, и загубата им на тези, спестява не малко главоболия. Защото тези не са пак го казвам цяла България, че да говорят от нейно име, че руснаците били добре дошли. НЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ. И ако искат да бъдат преследвани като вреден дивеч, нека още да настояват подобни да идват тук пияни руснаци. А и на тези руски тур-операторски фирмички, загубите им не са във вреда на България. Защото реално хазната не получава почти нищо от тези, че да говорят с категоричност, че България била губела. България печели продажници мръсни. Веднъж да спечели. И още ще спечели, освободим ли се от такива като вас гнойни цирей. Сигнализирай за неуместен коментар