Каракачанов: Не сме доволни, че ГЕРБ се опитва да внася приоритетно своите закони

В едно партньорство всички трябва да правят отстъпки, уточни той

23.03.2015 | 12:54 Редактор: Мариета Иванова
Каракачанов: Не сме доволни, че ГЕРБ се опитва да внася приоритетно своите закони

Не сме доволни, че мандатоносителят ГЕРБ се опитва да внася приоритетно своите законопроекти, а нашите - на Патриотичния фронт, се бавят. Това заяви в Плевен заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, предава БТА.

Нашето разбиране е, че в едно партньорство всички трябва да правят отстъпки, коментира още той. Въпреки, че имаме формула за четворен формат на разговори, не сме доволни от това как се стигна до решението за дълга, например, добави Каракачанов. Ние имаме друга философия - да развиваме икономиката, да се създават работни места, да се затяга контролът в митниците и от НАП, посочи той.

По думите му има голям резерв за увеличаване на приходите в хазната в намаляване на контрабандата с горива, алкохол и цигари.

"Ние не сме доволни и от начина, по който се действа за санирането. Имаме своя позиция. Бързането го намираме за предизборно", коментира той.

Съпредседателят на ПФ посочи, че ще настояват за законодателни промени и криминализиране на деянията на лекари, които издават фалшиви решения за инвалидност. - „Те трябва да губят лекарски права, ако заблуждават обществото“, смята Каракачанов.

В Плевен той бе на посещение по повод подготовката на ПФ за предстоящите местни избори. Решили сме с подкрепата на АБВ и ГЕРБ да имаме общ кандидат за кмет в Никопол и да извадим ДПС от властта в тази община, каза Каракачанов.

От ПФ са готови със свои кандидати за общински кметове за още три общини.