Петър Кичашки: Това, че ПФ няма министри в кабинета, не означава, че има по-малко тежест

Причината да няма представители на ПФ във висшия ешелон на властта е нежеланието на ЕНП за участие на националистите в управлението, коментира политологът

20.11.2014 | 10:48 Редактор: Мариета Иванова
Петър Кичашки: Това, че ПФ няма министри в кабинета, не означава, че има по-малко тежест

Това, че „Патриотичният фронт“ нямат министри в кабинета на Борисов, не означава партията  има по-малка тежест в управлението, коментира в предаването Денят On Air политологът от Института за модерна политика  Петър Кичашки. Той подчерта, че единствената причина националистите да нямат представители във висшия ешелон на властта е нежеланието на ЕНП подобна партия да подкрепя правителството. По думите му е несериозно се мисли, че кандидатурата на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната е реален политически сблъсък.

„По-скоро опит да се позиционират коалиционните партньори и да се види кой има повече тежест“, коментира Кичашки.
Политологът подчерта, че опитни политици като Каракачанов и Симеонов няма как да не са си давали сметка, че като влизат в коалиция с партията на Касим Дал, няма да има кандидатури от нейните редица за властта.

Кичашки коментира още, че случващото се в момента и нестабилността, която управляващите демонстрират, потвърждава направеното от него предположение преди месец, че че преговорите, които се водят задкулисно.

Вижте какво още заяви той от видео файла.