Ваня Стефанова беше освободена като зам.-председател на ДАНС

Освобождаването й е във връзка с подадена молба за прекратяване на правомощията й

27.02.2015 | 15:36 Редактор: Ирина Георгиева
Ваня Стефанова беше освободена като зам.-председател на ДАНС

Ваня Стефанова е освободена от поста си като заместник-председател на ДАНС, съобщиха от правителствената информационна служба. Освобождаването й е във връзка с подадена молба за прекратяване на правомощията й.

Ваня Стефанова е определена за заместник-председател на ДАНС с 5-годишен мандат с решение № 509 от 28 август 2013 г. на МС.

Ваня Стефанова е родена през 1973 г., пише в ДАНС. Завършила е право в СУ "Св. Климент Охридски". Дълги години е работила като следовател и прокурор.

През 2006 г. е последователно лектор в курсове за разследващи полицаи по новия НПК и обучител на магистрати и служители в Националния институт на правосъдието. От 2007 г. е постоянен преподавател в същия институт, като участва в обучението на младши прокурори.

През 2008 г. е командирована в Софийска градска прокуратура като прокурор в Специализираното звено към Върховна касационна прокуратура за разследване на измами, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз.

От април 2010 г. до встъпването й в длъжност като заместник-председател на Държавната агенция "Национална сигурност" е прокурор в Софийска градска прокуратура.

Многократно е награждавана за високи професионални постижения.