Миков: Тези 16 млрд. лв заробват България

Лихвите по дълга трябва да бъдат разяснени на гражданите и да се каже - кой колко ще плаща

26.02.2015 | 13:03 Редактор: Ирина Георгиева
Миков: Тези 16 млрд. лв заробват  България

Лидерът на БСП Михаил Миков ще изпрати на 26 февруари писмо до президента, в което ще "покажа противоконституционните действия на гласувания вчера в парламента 16 млрд.лв дълг". Това съобщиха от пресцентъра на "Позитано 20".
 
"Не може да се говори за върховенство на закона, когато НС не спазва Конституцията." - заяви председателят на БСП Михаил Миков пред журналисти в парламента.  

Миков бе категоричен, че не може президентът да има претенция, че е държавен глава, когато самият той не се съобразява с основния държавен документ и преди да се е запознал с фактите и събитията в НС, да казва, че не обмисля вариант за вето. 

"На 26 февруари в НС се видя една конфигурация, която днес създава напрежение в политическото пространство." - добави председателят на БСП.

Миков заяви, че дългът от 16 млрд. лв. няма да бъде редуциран, защото е бил приет във вида, в който е внесен.

"Ние ще бъдем последователни и ще отстояваме интересите на българите, а това, което правят другите партии е предимно за тяхна сметка." - заяви още Миков. По думите му, усещането за бетониране на правителството може да се окаже лъжовно, тъй като тези 16 млрд. лв. загробват България.

Лихвите по него трябва да бъдат  разяснени на гражданите и да се каже - кой колко ще плаща. Миков коментира, че докато някои политици говорят за оставки, БСП ще продължи да бъде на страната на хората. Той няма намерение да се бърка във вътрешния живот на други партии.

"За разлика от АБВ, които често се изкушават да коментират вътрешнопартийния живот в БСП, ние не се поддаваме на такива изкушения." - изтъкна Михаил Миков.