БСП: Унищожаването на БДЖ трябва да спре

13.01.2015 | 16:14 Редактор: Васил Детелинов
БСП: Унищожаването на БДЖ трябва да спре

БСП подкрепя реформата в МВР, която бе представена вчера от министъра на вътрешните работи  Веселин Вучков. Това обаче не означавало, че социалистите няма да са опозиция и през новия сезон на 43 Народно събрание, обяви лидера на партията Михаил Миков. След заседание на изпълнителното бюро, от левицата настояха правителството да възстанови  приетото разписание на влаковете за 2015 година и поискаха изслужване на транспортния министър  Ивайло Московски и ръководството на железницата  в ресорната парламентарна комисия.

 

От Позитано  20 призоваха членовете и симпатизантите на партията  да се включат в протестите за спасяването на БДЖ. От БСП изтъкнаха, че бюджетът на държавната железница за 2015 е бил увеличен с 10 милиона лева.

 

От БСП обявиха,  че в следващите 10 дни ще внесат искане до Конституционния съд за противоконституционност за някои от текстовете от Правилника на Народното събрание, които ограничават свободата на политическото слово.

"Когато днес говорим за свободата на словото, е добре да видим всички ограничения."-обясни председателя на партията Михаил Миков.

През новия политически сезон основна тема в работата на БСП ще бъде средното образование, срещи с обществеността, както и дискусии  по тази тема. Приоритет е оскъдният държавен ресурс да бъде насочен в обществото образование.

 

Според Миков, българското общество е силно разделено най-вече икономически и социално.

"Ще продължим да отстояваме като опозиция политика, която да води до преодоляване на това разделение. Правителството не предприема мерки в тази посока"- каза Миков.

БСП ще бъде опозиция, която ще контролира кабинета и ще предлага алтернативи.