Предотвратено е разпространението на над 1000 дози с високорискови наркотични вещества

При операцията за срок до 24 часа били задържани шестимата мъже

07.01.2015 | 17:21 Редактор: Ирина Георгиева
Предотвратено е разпространението на над 1000 дози с високорискови наркотични вещества

Над 1000 дози с високорискови наркотични вещества са иззети при спецоперация на 23 декември, съобщи МВР. На трима мъже са наложени постоянни мерки за неотклонение.

На главен път Русе-Варна край Шумен е спрян лек автомобил "Мерцедес" за проверка. Колата управлявал 39-годишният шуменец Н.К.- криминално проявен и осъждан, а заедно с него пътували  още трима. При претърсване на автомобила е открит амфетамин. 

Последвало е претърсвана в квартирата на шофьора в Шумен, където служителите на реда са конфискували торбичка канабис.

В хода на разследването по случая, във връзка с изясняване на съпричастност към доставката на наркотични вещества, на територията на разградска област бил спрян лек автомобил „Шкода Октавия”, управляван от 50-годишния М.С. и пътник 42-годишен мъж от Русе. 

При операцията за срок до 24 часа били задържани шестимата мъже, а по случая – образувано досъдебно производство. Проведени са разпити пред съдия от Окръжен съд - Шумен. 

Установено е, че М.С. осъществява доставка, заедно с Н.К. и С.С. Те са привлечени като обвиняеми за притежание на наркотици с цел разпространение. С постановление на прокурор им е наложено задържане за срок до 72 часа. На 26 декември с определения на съдия от Окръжен съд - Шумен са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража”, които на 6 януари т.г. са потвърдени с определения на съдия от Апелативен съд - Варна.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен.

Предотвратено е разпространението на над 1000 дози с високорискови наркотични вещества /амфетамин и канабис/, които са иззети в хода на спецакцията – отбеляза директорът на ОДМВР - Шумен Илиян Николов. Той посочи, че под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен са извършени множество действия по разследването. По думите на прокурор Димов за много кратко време разследващи полицаи, криминалисти и експерт-криминалисти от ОДМВР - Шумен са извършили множество процесуално-следствени действия, събрани са множество доказателства. Той определи като успешна реализацията, проведена в резултат на координираните усилия на полицията и прокуратурата., при 

Акцията е в резултат от съвместните действия на криминалисти на ОДМВР-Шумен и прокуратурата.