Камион с полицаи се обърна (обновена)

Няма опасност за живота на ранените полицаи. Шофьорът е починал

26.12.2014 | 09:03 Редактор: Ирина Георгиева
Камион с полицаи се обърна (обновена)

Тежък пътен инцидент е станал около 0.30 часа na 25 срещу 26 декември в близост до с. Горно Ябълково, предаде МВР. Автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се е преобърнал в дере.

Инцидентът е в зоната на отговорност на ГПУ Средец, в района на 136 гранична пирамида. На място са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В камиона са пътували 15 служители. По данни към момента, шофьорът е останал затиснат в кабината. Пътниците са транспортирани в болница с различни травми.

Причините за пътно-транспортното произшествие се изясняват.


Министър Веселин Вучков съобщи, че шестима полицейски служители, пострадали при пътния инцидент, са настанени за лечение без опасност за живота. 

Загинал е шофьорът на катастрофиралия в района на с. Горно Ябълково, община Средец, автомобил с висока проходимост, превозващ полицейски служители. Това съобщи на брифинг в РДГП - Елхово министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той уточни, че водачът на камиона е 34-годишен служител на РД „Гранична полиция“ – Русе. 

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров добави, че продължава работата по установяване на причините, довели до тежкия пътен инцидент. Той допълни, че камионът все още не е изваден от дерето, тъй като мястото е труднодостъпно и не може да се разположи специализирана техника. 

Всички превозни средства, които участват в специализираната полицейска операция, системно преминават през технически прегледи и са технически изправни, беше уточнено по време на брифинга.

Оперативно-следствена група е на мястото на инцидента. МВР ще окаже пълно съдействие на Окръжна прокуратура – Бургас за изясняване на причините за катастрофата. Образувано е досъдебно производство.

След брифинга министърът на вътрешните работи Веселин Вучков замина за Бургас, за да посети настанените в болница шестима полицейски служители и да се осведоми за състоянието им. Останалите 8 пострадали при инцидента са освободени за домашно лечение.