Министър Ненчев смята, че може да има съкращения в администрацията на армията

20.12.2014 | 14:34
Министър Ненчев смята, че може да има съкращения в администрацията на армията

Министърът на отбраната Николай Ненчев съобщи в Бургас, че може би ще има съкращенията в администрацията на армията.

Структурен анализ ще прецени колко са ненужните структури и след това ще определи процент на съкращенията, обясни Ненчев, който е и съпредседател на Реформаторския блок.

Министърът смята, че числеността на армията трябва да се запази, а бюджетът да се актуализира.

„Под това решение стои и подписът на нашия президент и очевидно оттук нататък на мен ще ми бъде трудно да обясня на колегите защо България не спазва ангажименти, които е поела“, каза Ненчев, цитиран от БТА.

На срещата на НАТО в Уелс през септември 2014 бе договорено страните от алианса постепенно да увеличават разходите за отбрана, докато не достигнат 2 на сто от БВП до 2020.

Още по темата

Министърът на отбраната е бил на мястото на взривовете в Мъглиж, но отказа да коментира причините, докато не излязат резултатите от разследването.

„При нас в складовете също има боеприпаси с отпаднала необходимост. И това е един от приоритетите ми да търсим възможности за утилизация и то бърза, защото са бомба със закъснител“, заяви Ненчев.

Предстои да се вземе решение за управлението на всички военни имоти с отпаднала необходимост. Ще се пристъпи към различни процедури, за да „се освободи армията от тях“, каза още министърът на отбраната.

 

/Снимка: Военноморски сили/

70г. Военноморска база Бургас

Министър Ненчев поздрави военните моряци от Бургас по случай седемдесетата годишнина от създаването на военноморската база в града.

""Носете в сърцата си духа на създателите на морска база Бургас" – каза той на тържественото честване на 19 декември.