България без цензура обяви, че ще подкрепи ГЕРБ за формирането на правителство

Това щяло да предпази партията на Борисов от рекета на Реформаторския блок

17.10.2014 | 13:05 Редактор: Мариета Иванова
България без цензура обяви, че ще подкрепи ГЕРБ за формирането на правителство

България без цензура ще подкрепи ГЕРБ за съставяне на правителство на днешните  преговори между първата политическа сила и партиите с мандати в парламента. Това обяви Румен Йончев от ББЦ пред Нова телевизия, който е в преговорния екип в партията на Бареков.

Подкрепата за ГЕРБ ББЦ дава, за да предпази Борисов от "рекета на Реформаторския блок, които целят да позлатят пръстите си", заяви още Йончев.

До момента категорична подкрепа за кабинет на ГЕРБ даде коалиция Патриотичен фронт. Ако ГЕРБ получи и подкрепата на ББЦ, трите партии събират 117 гласа в парламента, което е недостатъчно за парламентарно мнозинство.

"Или Борисов не иска коалиция с реформаторите, или играе доста плоска и евтина игра на изнудване и разцепване," коментира на свой ред лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Във Facebook профилa си Кънев отчита, че по 90% ГЕРБ и Реформаторите имат единодушие, докато това между партията на Борисов и Патриотичния фронт е само 60% и въпреки голямата разлика ГЕРБ са готови на коалиция с Каракачанов и Симеонов.

Също днес- 17 октомври, служебният премиер Георги Близнашки  коментира пред Нова телевизия, че се надява до 2-3 седмици да има съставено правителство.

Той разкритикува поведението на Реформаторския блок по време на консултациите им с ГЕРБ. Близнашки предполага, че ако коалиция между ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт е невъзможна , то е възможно да се състави по-широка коалиция.