Иво Инджов: Широка коалиция между ГЕРБ и БСП би била възможна в средносрочен план

Раните все още се отворени- по-скоро на междуличностно, отколкото на програмно ниво, коментира политологът

22.09.2014 | 10:29 Редактор: Мариета Иванова
 Иво Инджов: Широка коалиция между ГЕРБ и БСП би била възможна в средносрочен план

Широка коалиция в управлението между ГЕРБ и БСП би била възможна в средносрочен план или по-скоро на следващите избори, отколкото на тези, които предстоят, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air политологът Иво Инджов. Той допълни, че „раните между двете партии са все още отворени” и  това се дължи по-скоро на междуличностни, отколкото на програмни различия.

Експертът подчерта, че едно дясноцентристко управление, което е по-вероятно към момента, би могло да донесе стабилност на страната, ако предварително, а не впоследствие, бъдат направени коалиционните споразумения.

Инджов коментира, че за първи път от много време предизборната кампания е спокойна- без компромати, като постепенно започват да бъдат включвани и по-злободневни теми, като увеличението на цената на тока, например. По думите на експерта – „не е работа на служебното правителство” да увеличава цената на тока.

Инджов подчерта още, че въпреки опитите на определени кандидат-депутати да включват геополитически теми в кампаниите си, това не успява да привлече особено много вниманието на избирателите.

Вижте цялото интервю от видео файла.