Корман Исмаилов: ДПС излезе по-стабилно икономически от последното правителство

ДПС има много силна основа, коментира председателят на Народна партия Свобода и достойнство

19.09.2014 | 10:40 Редактор: Мариета Иванова
Корман Исмаилов: ДПС излезе по-стабилно икономически от последното правителство

Дори от проваленото правителство на Орешарски ДПС излезе икономически по-стабилно, коментира в предаването Денят On Air председателят на Народна партия Свобода и достойнство – част от коалицията на Реформаторския блок- Корман Исмаилов. Той подчерта, че ДПС има много стабилна основа. По думите му срещата на Лютви Местан с турския президент Ердоган има за цел да представи една фасада, различна от същността на ДПС – чрез нови лица, като например депутата от 42-то НС Хюсеин Хафъзов.

Исмаилов коментира и казуса КТБ. По думите му, колкото повече  „продължава сагата и не се предприемат действия- толкова цените на активите ще падат и толкова повече ще се усеща нуждата данъкоплатците да бъдат включени в решението“. Той подчерта, че случилото се с КТБ е пример за това, което се случва, когато политици се опитват да окажат влияние и протекции над други институции. В случая резултатът е сринато доверие в БНБ и прокуратурата.

„В самото началото прокуратурата даде много грешни сигнали и в известен смисъл се превърна в играч от случая, коментира Исмаилов. По думите му е трябвало да бъдат привлечени още в самото начало финансови анализатори, да се определят колко точно са депозитите над 100 хиляди лева.  Той подчерта, че в момента е факт недоверието и усещането, че има политическо влияние  към БНБ, което прави изхода от ситуацията „мътен“. Политическото влияние по думите на Исмаилов е в лицето на Делян Пеевски и на „човека зад него-Ахмед Доган“.