Божидар Лукарски: Реформаторският блок ще има единна парламентарна група

Напълно реално е да имаме между 20 и 30 депутати в следващия парламент, убеден е той

11.09.2014 | 10:01 Редактор: Мариета Иванова
Божидар Лукарски: Реформаторският блок ще има единна парламентарна група

Напълно реално е в следващия парламент Реформаторският блок да има между 20 и 30 депутати, коментира в предаването Денят On Air лидерът на СДС и председател на предизборния щаб на реформаторите Божидар Лукарски. Той посочи още, че социологическите прогнози са манипулативни спрямо избирателите. Според него данните от социологическите проучвания преди евровота са били такива, че са се отразили и на резултатите на Реформаторския блок.

„Много от социолозите ни даваха такива цифри, че не ни вкарваха в Европарламента, което се отрази на избирателите. Сега вече, хората вярват и са твърдо убедени, че Реформаторският блок влиза в следващия парламент. Виждат го като алтернатива на последните управления и са готови да ни дадат това доверие“, поясни Лукарски.

По думите му между 400 и 500 хиляди души не са гласували на последните избори, тъй като са били отвратени от предходните управления и именно натам ще бъдат насочени усилията на реформартори. Сега обаче тези хора виждали алтернатива в Реформаторския блок и били готови да му гласуват доверие.

Програмата на реформаторите е организирана около четири основни стълба, посочи още Лукарски. Това са „правосъдие и сигурност; държавно управление и администрация, където искаме проблеми; осигуряване на благосъстояние, което означава работа и доходи за хората – защото няма по-добра социална политика и по-добър социален инструмент от това да осигуриш на хората работа, а не да им даваш социални помощи. Това е най-добрият десен инструмент  по тази линия. И четвърто- качество на живот- в смисъл на здраве и образование“, посочи Лукарски.

На въпрос на водещия Веселин Дремджиев дали ще има единство в Реформаторския блок в следващия парламент, Лукарски отговори утвърдително. - „Така сме си го съставили като документи, около които сме се обединили, такова е и моето вътрешно убеждение. Не очаквам никакво отлюспване“.

Лукарски допълни още, че е нормално, когато се съставят листи да има недоволни. - „Когато става въпрос за безпрецедентна коалиция като нашата -от пет партии, вече подкрепена от още две- е нормално да има недоволни, да има шум. За първи път в българската политическа история ние се явяваме в един и същ и дори разширен състав на два последователни вота“, коментира още председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок.

Лукраски коментира и казуса „КТБ“, като подчерта, че е съгласен с финансовия министър, че трябва да бъде приложени оздравителни планове за банката. Според него в БНБ „или не са си свършили навреме работата, или изобщо не са си я свършили“, по отношение на банката. - „Явно надзроните функции на банковия регулатор не са изпълнявани по нормален начин, за да се стигне до това днес и е трябвало да бъде предвидено много по-рано“, посочи още той.

Вижте цялото интервю от видео файла.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
rafa.bulgarski
преди 9 години
И как ще се казва, КОНГЛОМЕРАТ ли? Сигнализирай за неуместен коментар