От Япония до Египет: "Локо 2019" грейна и върху Хеопсовата пирамида

Надписът е издълбан върху един от камъните на най-известната пирамида в света

08.01.2019 | 10:09 Редактор: Тодор Петров
От Япония до Египет:

Пореден вандалски акт върху историческа забележителност с българска следа. На 5 януари български туристи шокирани забелязали, че на един от камъните на Хеопсовата пирамида има издълбан надпис "Локо 2019". 

"Стана ми криво и тъжно! И ме хвана срам!!!", написа в профила си във Facebook столичанката Мина Димитрова. 

Хеопсовата пирамида е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света и най-известната пирамида в света.

"Горещо се надявам, че може да е "Локо" (Москва) или "Локо" (Новосибирск). Заминахме за Египет с идеята, че няма как да не видим пирамидите. Най-малкото за шегата се подготвихме с едни надписи, които не са много авторитетни. В кръга на шегата написахме и "Локо" (София). В един момент нашият екскурзовод каза "Вие сте се подготвили, но някой вече си е оставил отпечатъка". Дори ни загорча нашата шега. В момента се срамувам от нашите надписи. Отвратително е, грозно е, безобразно е", коментира Мина Димитрова в "България сутрин".

Тя уточни, че много от камъните по Хеопсовата пирамида са изписани на английски от други туристи.

В средата на октомври Мемориалът на мира в Хирошима (Япония) осъмна с няколко графита, един от които гласеше "Локо София". Отговорни за хулиганската проява се оказаха осветители от Националната опера, а от футболния "Локомотив" (София) се разграничиха от тях.