Бойко Борисов ще се включи в републиканския марш в Париж

Премиерът ще изрази солидарността на България с френския народ

10.01.2015 | 15:35 Редактор: Мариета Иванова
Бойко Борисов ще се включи в републиканския марш в Париж

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре- 11 януари, в  републиканския марш в Париж. Това съобщиха от правителствената  пресслужба.

С участието в шествието той ще изрази солидарността на България с френския народ.

В марша в памет на жертвите на терористите ще се присъединят редица европейски лидери. Сред тях са: Дейвид Камерън, Ангела Меркел, Матео Ренци, Жан-Клод Юнкер, Мартин  Шулц, Федерика Могерини и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщиха световните агенции.

"Ще се присъединя към /президента на Франция/ Франсоа Оланд в Париж в неделя- 11януари, в знак на солидарност с френския народ и подкрепа в общите усилия за борба с тероризма", каза Столтенберг, цитиран от ТАСС.

 "В неделя ще бъда в Париж на републиканския марш", съобщи  върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини. Председателят на Европейската комисия Юнкер, както и този на Европейския парламент Шулц също заявиха, че ще бъдат във френската столица на 11 януари "заедно с французите в памет на Charlie Hebdo".

На 9 януари Оланд призова  сънародниците си да дойдат на републиканския марш утре в памет на жертвите на терористите.

От руското външно министерство посочиха, че делегацията на страната ще оглави министърът на външните работи Сергей Лавров.
 Украинският президент Петро Порошенко написа в Twitter, че също ще участва в марша. Пресслужбата на полския премиер Ева Копач оповести, че тя ще бъде там, пише Dnes.bg.

Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу също ще замине за Париж.