Сателит е заснел обект в океана, за който се предполага, че е изчезналият самолет

Спасителите продължават търсенето

13.03.2014 | 09:55 Редактор: Елена Кирилова
Сателит е заснел обект в океана, за който се предполага, че е изчезналият самолет

Kитайското правителство разпространи сателитни снимки, на които се предполага, че се виждат останки от самолета на Malaysia Airlines, който изчезна от радарите преди шест дни.

На снимките се виждат големи, плаващи в океана обекти. Изображенията показват обекти с бял цвят и приблизителна големина 22-24 метра. Местоположението им е на около 250 км от мястото, на което самолетът последно е б ил забелязан.

Снимките са направени в неделя, 9-и март, само час след като самолетът изчезва, но китайските власти чак сега ги показват публично. На борда на изчезналия летателен апарат има 154 китайски граждани, ето защо за Пекин е изключително важно той да бъде открит.

По думите на ръководителя на Китайската гражданска авиация сателитите са засекли също дим и плаващи във водата обекти. Въпреки това той заяви, че все още не може да се потвърди със сигурност дали данните имат общо с този случай.

Междувременно спасителите продължават търсенето. В издирването се включиха множество самолети и кораби, но са ангажирани и най-малко десет сателита. Според американските сателити няма нито сигнали, нито следи от експлозия в събота, когато самолетът изчезна.

По данни на малайзийските власти преди да изчезне машината е направила завой, но последният контакт от наземната контролна кула с кабината на пилотите не е дал никакви индикации да има някакъв проблем.

По време на акцията по издирването на самолета беше претърсен районът на Южнокитайско море, но е издадена нова заповед отново да обиколят района.

Подробности по темата вижте във видеото!