Гражданското общество вече се събужда

Остава да се организира, коментират експерти

07.04.2018 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
Гражданското общество вече се събужда

Гражданското недоволство по обществени теми е показно за „събуждането“ на хората, коментира в тазседмичното издание на "Q&A" по Bulgaria ON AIR икономистът Георги Ангелов. Хората, които са тук, имат мнение, осъзнават какво се случва в държавата. Трябва да се организират, за да получат това, което искат, допълни политологът Катя Михайлова. Тя добави, че политиците и гражданите все повече се раздалечават по темите от дневния ред на обществото. По думите й опозицията, в лицето на БСП, не е извадила дивидентите от скандала с ЧЕЗ и е загубила шанса си да изпъкне като алтернатива.

Увеличенията на минималната заплата и пенсиите, макар и ниски, все пак са нещо, отколкото да стоим на едно място, коментира депутатът от ГЕРБ Мария Илиева в "Q&A" по Bulgaria ON AIR тази седмица. Социалната политика на правителството е на прав път. Но не можем да очакваме рязко увеличение на доходите при сегашната икономика, добави тя.

Опонентът й от БСП Петър Витанов изрази готовност партията му да поеме властта,защото има нужната експертност да управлява. Той критикува кабинета заради ниската събираемост на данъците и липсващите 16 млрд. лв от ДДС. По думите му ГЕРБ и БСП вече са с изравнени електорални резултати, а целта на социалистите далеч не е само за служебно правителство, но и за редовно след предсрочен вот.


Още от коментарите им на въпросите от водещата Клара Маринова вижте във видеото: