България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Казанлъшкият театър предлага докосване до Шекспир по нетрадиционен начин

"Сън в лятна нощ" в деветото издание на фестивала "София моно"
Публикувана: От:

Още по темата

 

Йоана Буковска, Захари Бахаров, Мариус Куркински и Камен Донев са само част от звездните имена, които ще направят първите дни от лятото ни по-вълнуващи. Всичко това ще бъде възможно благодарение на деветото издание на фестивала "София моно", на който по традиция верните почитатели на театъра имат възможността да се докоснат до самостоятелни спектакли на големите имена на българската сцена.

Кулминация на изживяването ще бъде "Сън в лятна нощ". Трупата на Казанлъшкия театър ще представи спектакъла по нетрадиционен начин - без сцена, а публиката ще бъде изцяло в ръцете на актьорите. 

"Общински театър сме и разполагаме с 200-годишна възрожденска къща с два декара двор. От две години разработваме това пространство като за театър. Първият спектакъл, създаден за там, беше сън в лятна нощ. Магията е невероятна, в самото действие участва и луната. Играем около огромно старо дърво. Приятелите ни от "София моно" ни предоставят тази възможност в парка на Военната академия да се случи тази магия", обясни директорът на театъра в Казанлък Димитър Кабаков.

Той е категоричен, че театърът, независимо дали е в София или в провинцията, се дели на добър и лош. Всичко зависело от хората, които работят в конкретния театър, от желанието им и естетическите им категории. 

Вижте още във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )