България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Условия за градушки в североизточните части на страната

Температурите ще бъдат нормални за месец май - около 24-25 градуса

21.05.2019 | 08:00 Редактор: Зорница Костадинова
Условия за градушки в североизточните части на страната

Днес няма да има интензивни валежи в Северозападна и Централна България, каквито имаше вчера. Превалявания ще има в Североизточна България и източните райони на страната, а условия за градушки ще има основно в североизточните части на страната. 

В днешния ден най-голям риск от градушки има в Украйна, части от Полша, Молдова и вероятност за Източна България, където се очакват превалявания и прегърмявания. Превалявания ще има и в планинските райони, а бури могат да се очакват в Североизточна България - в областите Варна, Добрич, Разград и Шумен. 

Температурите ще бъдат нормални за месец май - около 24-25 градуса. Следващите 5,6 дни няма да има температури до 30 градуса, но към 30, 31 май отново се очакват такива , посочи синоптикът Симеон Матев в "България сутрин".

По Северното Черноморие е доста вероятно да превали и да прегърми, но градушки там не се очакват. Температурата на морската вода се покачва.

Утре денят ще бъде спокоен, с много слънчеви часове и температури от 22 до 27 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR. В празничния петък ще ни е нужен чадър, защото ще има превалявания и прегърмявания. В Южна и Източна България валежите ще бъдат по-продължителни.

Вижте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК