България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Трагедията в "Нотр Дам" е предупрежение, смята скулпторът Ставри Калинов

Пред Bulgaria ON AIR творецът сподели за емоциите си
Публикувана: От:

Още по темата

 

Милиони думи на скръб и съпричастие от целия свят продължават да заливат Франция. Парижката Света Богородица в пламъци - картина, която разтърси писатели, политици, религиозни лидери.

За начина, по който преживява случилото се в сърцето на Париж, в "България сутрин" говори скулпторът Ставри Калинов.

"Едно от чудесата е, че само два дни разлика се е случило и в България такова нещо. Тази трагедия за мен е едно предупреждение", сподели той. 

По думите му, когато е разбрал за пожара, са му потекли сълзи. 

Според него начинът, по който се е случило всичко, е като едно произведение на изкуството - запалва се, гори и пада най-високата част като застрелян човек, застрелян дух.

Относно предложението на Бойко Борисов и България да помогне на Франция, Калинов изрази мнение, че това е най-нормалната реакция, която премиерът е можел да направи.

Той допълни, че в държавата ни има много добри реставратори, които биха били полезни.

Калинов посочи, че ние имаме мощта да си помагаме и трябва да го правим.

"Няма жертви, а това е една саможертва за мен", заключи скулпторът пред Bulgaria ON AIR.Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 2 )
 • 2

  Velichkov Yavor

  17 апр 2019 | 13:25

  Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!
 • 1

  Velichkov Yavor

  17 апр 2019 | 13:25

  Има толкова по-важни неща в момента за света, следващите години на планетарни изменения човека ще разбере колко е глупав и жалък все още в нивата си на съзнание, триизмерен, егоистичен, ограничен в съзнанието биологичен отпадък, природата следва да направи цялата му реалност на пихтия, тия за някаква катедрала се шашкат, където няма никакъв смисъл от нея на фона на обективната реалност на Космоса, която е мултиизмерна и квантова, само вярванията и убежденията ви за нея ви карат да я мислите за нещо важно, ама това не означава, че в реалността е, религиозни неосъзнати филмарчета, хаха, до 2050-та на пихтия заради измененията с планетата, които ще се разгърнат, етаж по етаж като кули близнаци в добре организиран фалшив терористичен атентат от 2001-ва.