България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кога да очакваме спиране на парното?

Отговор дава говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова

12.04.2019 | 08:55 Редактор: Зорница Костадинова
Кога да очакваме спиране на парното?

Можем ли да очакваме спиране на парното до Великден?

На въпроса кога приключва отоплителният сезон, говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова отговори, че границите му са записани в нормативната уредба и те са от 1 октомври до 30 април.

Тя посочи, че спирането на отоплението става, когато са на лице следните условия - да има три последователни дни със средната температура над 12 градуса и прогноза за трайно затопляне. Също така поясни, че към момента обаче нито едно от тези две условия не е получено. 

"Искам да успокоя клиентите, че има възможност, ако пожелае една сграда предварително да спре отоплението, да подаде заявление в съответния топлорайон и това заявление да бъде подкрепено с решение на етажната собственост", сподели в "България сутрин" Павлова.

Тя допълни, че към момента има само няколко сгради, които са пожелали да им бъде спряно отоплението. И това са основно офиси и училища.

Говорителят на "Топлофикация София" изрази мнение пред Bulgaria ON AIR, че тази година април месец е по-студен от предходната година и затова отоплителния период ще продължи малко по-дълго.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК