България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Настъпи астрономическата пролет. Градусите днес - до 17

На места, главно в планинските райони, след обяд краткотрайно ще превали

21.03.2019 | 08:09 Редактор: Василена Василева
Настъпи астрономическата пролет. Градусите днес - до 17

Настъпи астрономическата пролет. 21 март е и денят на пролетното равноденствие, когато продължителността на деня е равна на нощта. През пролетта дните започват да стават по-дълги от нощта, температурите се повишават, а природата се връща към активен живот. В края на март пък ще преминем към лятното часово време. В 3.00 часа на 31 март трябва да настроим часовниците си с един час напред.

Днес над западната и централната част от страната облачността ще бъде значителна. На места, главно в планинските райони, след обяд краткотрайно ще превали. На изток ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Ще продължи да духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните – предимно между 12° и 17°, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Над Черноморието - променлива облачност. Валежи не се очакват. Ще духа до умерен, в крайните южни райони и временно силен вятър от север-североизток, който вечерта почти ще утихне. Максималните температури ще са между 9° и 12°. 

Над планините ще е предимно облачно, на много места и мъгливо. Главно в следобедните часове, в масивите от Западна България ще превали краткотраен дъжд, над 1700-1800 метра – сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 1°. 

В петък превалявания са малко вероятни. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. 

През почивните дни ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност в събота над източната част на страната. В неделя на места  температурите ще се повишат и на места ще надхвърлят 20°. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.