България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Арабаджиеви заловени сучайно покрай Жоро Шопа?

Коментар на бившия главен секретар на МВР Николай Радулов и журналиста Стефан Ташев

08.03.2019 | 09:16 Редактор: Тодор Петров
Арабаджиеви заловени сучайно покрай Жоро Шопа?

Ветко и Маринела Арабаджиеви са заловени случайно покрай акция по задържането на Жоро Шопа. Това мнение изрази бившият главен секретар на МВР Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR.

След половин година в списъка на топ издирваните в Европа, Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха арестувани в имението на Георги Семерджиев - Жоро Шопа край Барселона. Двамата трябва да бъдат предадени от испанските власти на българското правосъдие. А в ареста вече е техният син - Вълчо, с обвинение в данъчни престъпления и пране на пари.

"Миналата година се появи точното местонахождение на Арабаджиеви. Полицията е знаела къде са те. Очевидно е, че никой не ги търсеше. Tърсили са Шопа, влезли са и са намерили и други лица, които никой не е издирвал, но са обявени в бюлетината на Интерпол. Те са случайните заловени покрай Шопа", коментира Николай Радулов.

Бившият шеф в МВР посочи, че Жоро Шопа е близък на Евелин Банев-Брендо и на свой ред попита:

"Къде е Брендо, той нали се издирва?! Много хора са свързани с Брендо".

Криминалният журналист Стефан Ташев отбеляза в "България сутрин", че са били водени пазарлъци за семейство Арабаджиеви. А по думите му Жоро Шопа стои в сянка и далеч от обективите. 

"Вероятно върти едни пари на някакви хора. Арабаджиеви имат връзки с Банев, бяха съдружници, после се изпокараха за едни самолети",  посочи журналистът. 

Ташев очаква със семейство Арабаджиеви да започне драматична сага от ареста.

"Ще има писма от затвора, може да се кандидатират и за евродепутати", каза иронично журналистът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК