България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Димитър Маринов с "Оскар" в ръка: Едни се радват, други критикуват

Режисьорът Красимир Иванов и журналистът Георги Тошев коментират

26.02.2019 | 09:52 Редактор: Ивайло Николов
Димитър Маринов с

Актьорът Димитър Маринов е първият българин, качил се на сцената в "Dolby Theatre". Самият му живот е достоен за филмов сценарий. "Зелената книга" донесе най-престижното отличие за българина. Той се качи на сцената с широка усмивка. А камерите уловиха и един много важен детайл – малко българско знаме в джоба на сакото му. Българинът получи наградата от красивата актриса Джулия Робъртс.

Режисьорът Красимир Иванов коментира в студиото на "България сутрин", че не е бил трогнат от флагчето или подразнен от него, но се е подразнил на това, че Димитър Маринов е взел в ръцете си наградата "Оскар", която е за продуцентите на филма.

"В един момент се усещаш, че си малко нисичък и зад продуцентите няма никой да те забележи - нито като камера, нито като фотограф, финтираш и веднага се изнасяш към крайния десен ъгъл, ляв на зрителя, между Виго Мортенсен и г-н Алий, с един "Оскар" закичен. Такова нещо не се прави", категоричен беше режисьорът.

Красимир Иванов каза, че Маринов няма общо с наградата и не е заслужил да я държи, въпреки че е част от екипа. Иванов допълни още, че е останал разочарован от поведението на Димитър Маринов и как той е коментирал други филми или дори Робърт де Ниро.

Журналистът Георги Тошев пък беше категоричен, че това, което актьорът направи на церемонията, си е чиста емоция и спонтанност.

"Аз съм много щастлив, че имаме Димитър Маринов. С флагче или без флагче, той е там, филмът е добър и аз вярвам, че ще чуваме повече и много добри новини около български актьори извън България", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Георги Тошев допълни, че независимо от дебати в социални мрежи и всичко, което се каза и изписа за Маринов, това, че той е на сцената с "Оскар" в ръка, е изключителен успех за българина.

Тошев допълни, че все пак историята на Маринов и съдбата му да стигне там е въпрос на много шансове и срещи, които са му се случили.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК