Историческо постижение: Българин на сцената на Оскарите

Димитър Маринов участва в "Зелената книга", награден за най-добър филм

25.02.2019 | 11:00 Редактор: Ивайло Николов
Историческо постижение: Българин на сцената на Оскарите

Български актьор се качи на сцената на Оскарите. За най-добър филм беше наградена лентата "Зелената книга", с участието на Димитър Маринов.

Най-бляскавото събитие в света на киноиндустрията приключи тази сутрин. В "Долби тиътър" в Лос Анджелис бяха раздадени 24 златни статуетки.

Рами Малек спечели Оскар за най-добра мъжка роля за изпълнението си в "Бохемска рапсодия". За най-добра женска роля беше отличена Оливия Колман за ролята ѝ във "Фаворитката".

Алфонсо Куарон грабна Оскар за най-добър режисьор. Реджина Кинг взе наградата за поддържаща женска роля за изпълнението ѝ във филма "Ако Бийл стрийт можеше да говори".

Призът за най-добра поддържаща мъжка роля очаквано беше присъден на Махершала Али за ролята му в "Зелената книга".

В категорията за чуждоезичен филм беше отличен мексиканският "Рома" на Алфонсо Куарон. "Роди се звезда" на Лейди Гага спечели в категорията за оригинална песен.

Хитовете "We Will Rock You" и "We Are the Champions" на легендарната група "Куийн" поставиха разтърсващо начало на церемонията в Холивуд.

Появата на рок легендите и вокалиста Адам Ламбърт на сцената беше внезапна и без анонс, тъй като тази година шоуто за първи път да протече без водещ.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК