България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Морбили се разпространява, а не би трябвало. Защо има неваксинирани?

Д-р Атанас Михайлов и доц. Андрей Чорбанов коментираха темата в "България сутрин"
Публикувана: От:

Още по темата

 

Расте броят на заразените с морбили у нас. В Благоевградско въвеждат извънредни мерки за справяне с проблема. Заразените не са имунизирани срещу дребната шарка, въпреки че е задължително по закон.

Не е ясно колко точно са неимунизираните деца у нас. Имунологът доц. Андрей Чорбанов коментира в студиото на "България сутрин", че локалните епидемии се дължат именно на неваксинациите и по думите му дори и сега се вижда от резултатите, че морбили се разпространява сред децата, които не са ваксинирани или са само с една ваксина.

"Тази ваксина е изключително ефективна и се смята, че след втората имунизация, която е в малко по-късна детска възраст, организмът е пожизнено покрит, няма как да се разболее", категоричен беше имунологът.

Пред Bulgaria ON AIR хомеопатът д-р Атанас Михайлов пък каза, че не смята, че ще има сериозен бум на морбили у нас и допълни, че трябва освен да се слагат ваксини, за имунитета на децата трябва да се изпълняват и други неща. Сред тях са правилното хранене и много движение. 

"Апелирам за каляване, правилно хранене с жива храна, разходки, движение", обясни той и посочи, че ваксинирането може да бъде и компрометирано от неправилен подход.

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )