България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Ново напрежение във Войводиново: Ромите се завръщат, но не са желани

Агресията в гетото е насаждана с течение на времето, подчерта кметът на селото Димитър Тосев
Публикувана: От:

Напрежението в ромската махала на пловдивското село Войводиново от миналия месец все още се усеща. Тогава двама членове на махалата нападнаха и биха рейнджъра Валентин Димов. Този случай стана катализатор за бутането на незаконните ромски постройки. В резултат на това много хора останаха без покрив над главите си.

Още по темата

 

Някои от изгонените сега се връщат с адвокати. Хората от Войводиново недоволстват и поискаха среща с кмета и с правозащитни организации. 

"На срещата ще присъства кметът на общината Димитър Иванов, областен управител, ромите и вероятно някой представител на правозащитни неправителствени организации. Предимно кметът ще обяснява за бутането на сградите. Няколко дни преди разрушаването им ромите бяха осведомени. Адвокати не съм видял и никой не се е представил като такъв", поясни кметът на с. Войводиново Димитър Тосев. 

Излезе информация за обещани фургони на мястото на съборените постройки, но според Тосев няма потвърждение на тези слухове.  

"Няма такова обещание от представител на общината. Трябва да се открие причината за възникването на незаконните постройки. Агресията в гетото е насаждана с течение на времето. Жителите на селото не желаят връщането на ромите. Те са готови на протести", отбеляза още той пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК

 

 

Коментари ( 0 )