България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сидеров с нови обвинения към Симеонов, покровителствал олигарси!?

Коментар на политолога Първан Симеонов и политическия анализатор Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR

15.08.2018 | 08:48 Редактор: Василена Василева
Сидеров с нови обвинения към Симеонов, покровителствал олигарси!?

Отново словесна стрелба в "Обединени патриоти". Този път заради затворените от вицепремиера Валери Симеонов заведения по морето. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря "разпъването на чадър" над едни бизнесмени за сметка на други.

"Министър-председателят изпращал ли е членове на своето правителство, командировал ли ги е да извършват подобни действия – да водят със себе си полицаи, да затварят и въобще да тероризират българския туристически бизнес?". Този въпрос зададе Сидеров вчера пред бургаски медии минути преди да влезе в местната здравна инспекция. 

"Волен Сидеров и Валери Симеонов изгладиха доста по-сериозни противоречия назад във времето. Сегашните скандали вероятно са свързани с нещо на втори план, предстоящи избори например, но би трябвало сега да им е по-лесно, не вярвам да се издънят", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Първан Симеонов.

По думите му след края на европредседателството ни отново на дневен ред са се върнали "най-грозните" проявления на политиката и всички са започнали да се замерят с олигархични зависимости.

Пред Bulgaria ON AIR политическият анализатор Михаил Константинов отбеляза, че подобни микроскандали отдавна са омръзнали на публиката.

"На "Обединени патриоти" трябва да им се припомни, че не евроизборите бариерата може би ще стане 1/16, което означава, че те ще трябва да прескочат не 4, а 6%. Затова трябва да им дойде акълът и да играят заедно за съответната цел", коментира още проф. Константинов.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска в дневния ред на Министерския съвет да бъде включена специална точка, в която министрите да порицаят действията на Валери Симеонов.

Гледайте видеото!