България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Политолог: Управлението не е реформаторско, а просто стабилизира!

Според Първан Симеонов България е подобрила имиджа си с еврошефството ни

13.07.2018 | 08:32 Редактор: Ивайло Николов
Политолог: Управлението не е реформаторско, а просто стабилизира!

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз приключи, а сега премиерът ще отчита резултатите и пред българския парламент. Политологът Първан Симеонов коментира, че страната ни си е подобрила имиджа с това председателство, но в предварително поставените цели нямахме особен успех.

"Европа е в тежък момент и задачите, които българското председателство трябваше и можеше да решава, са доста големи", обясни Симеонов в студиото на "България сутрин".

Той добави също, че поставянето на приоритета Западни Балкани е било добре прицелено, но според него има опасност. Тя се крие в прекомерното говорене, при която хората у нас да се питат ние какво печелим от това председателство.

"Перспективата на това правителство и с оглед председателството, което му наля малко авторитет, перспективата в следващите месеци поне е по-скоро стабилна. Но под тази стабилност социалните проблеми стоят и не намират решение", каза политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Първан Симеонов управлението не е реформаторско, а просто стабилизира, но без да лекува. Според него предсрочните избори вече не са интересни, защото много често се говори дали ще има такива, което става банално.

Вижте видеото с целия разговор!