България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Стотици ще бягат в Плевен под мотото на "Маратона на приятелството"

Мотивацията да участваш е да изпитваш трудност - това е начин, по които се развиваме, отбеляза организаторът Станислав Георгиев
Публикувана: От:

Още по темата

 

Състезатели от цял свят се включват в петото издание на "Маратона на приятелството" в Плевен. Каква е каузата тази година?

Организаторът и маратонец Станислав Георгиев уточни, че в маратона ще има международно участие от САЩ, Великобритания, Русия, Германия и дори Непал.

"Трасето на състезателите минава през много интересни места. През един исторически за Руско-турската война мост в Плевен, през центъра на града, а накрая и през парк Кайлъка", отбеляза той.

Маратонецът сподели, че каузата тази година е откриването на шах на открито. Миналата година маратонът е подкрепил изграждането на фитнес на открито.

"Все повече хора участват в такива маратони. Мотивацията е да изпитваш трудност. Имаме нужда да преживяваме трудност - това е начин, по които се развиваме", допълни организаторът на "Маратона на приятелството".

На самата надпревара ще има различни дисциплини - класически маратон, полумаратон, както и детски маратон. Всеки, които иска да се включи в "Маратона на приятелството", може да го направи, като се регистрира на сайта на инициативата или на място в петък или събота.

Коментари ( 0 )