България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Иванчева не е крайният получател на подкупа, твърди журналист

Обвинението е съшито с бели конци, това е инсценирана акция по набеждаване, настоя PR-ът на Община "Младост" Петър Кърджилов

27.04.2018 | 08:46 Редактор: Тодор Петров
Иванчева не е крайният получател на подкупа, твърди журналист

Специализираният съд остави за постоянно в ареста кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, нейния заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров по обвинение за взимане на подкуп в особено големи размери.

"Тези пари са намерени в тази кола. Какво правят тримата заедно с парите на едно място по едно и също време? Твърдя уверено, че се укрива обстоятелство - Иванчева не е крайният получател на парите. Струва ми се, че Иванчева не е главното действащо лице", коментира журналистът Ива Николова пред  Bulgaria ON AIR и добави, че има такава информация, но отказа да назове източниците си.

Според нея Десислава Иванчева има тежък проблем с адвоката си. Още повече се усъмних в правотата на Иванчева, слушайки нейния защитник, отбеляза тя и разкритикува работата на адвокат Марин Марковски.

"Решението на съда доказа, че голяма част от съдебните решения нямат справедливостта, която се търси от обществото. Обвинението е съшито с бели конци. Копчето на тези хора се разши, панталоните им паднаха и светна мръсното им бельо. Прокуратурата внесе 13 тома доказателства и нарича това прецизирано обвинение! Няма нито едно доказателство", настоя PR-ът на Община "Младост" д-р Петър Кърджилов.

Той показа в студиото на "България сутрин" сигнал от Иванчева, подаден преди месец до прокуратурата и полицията, за фалшификация на документи от страна на единия от свидетелстващите срещу нея в момента.

"Апелативният съд отказа да разгледа фактите по т. нар. "светене" - няма такова по дланите на Иванчева и Петрова. Не дадоха отговор на въпроса защо искащият подкупа и посредникът не са задържани на място при получаване на сумата", каза още Кърджилов.

По думите му бавенето на преписки не е незаконно, а парите са сложени в колата на Иванчева и Петрова от неизвестно лице. Според него най-вероятно това е Петко Дюлгеров. 

Междувременно майката на Десислава Иванчева настоява, че дъщеря ѝ е напълно невинна и по съдебен път ще си търси правата за уронване на престижа. По думите ѝ държавата се е подготвяла за обвинението 5-6 месеца. 

Целта им е да я махнат и я махната, коментира тя пред камерата на Bulgaria ON AIR и настоя, че съдът е корумпиран.

"Това е инсценирана акция по набеждаване! Тя е единственият кмет в София, който не е партиен и не е от ГЕРБ. Беше избрана за да спре презастрояването в "Младост" и прави всичко възможно", подчерта Петър Кърджилов.

"Голямата беля е, че в нашата политика хората се хвърлят да издигат непознати за тях личности. Не я познавате", отправи нападка към него журналистът Ива Николова.

Вижте видеото с цялата дискусия!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Борислав
преди 5 години
Не се и учудвам на безумиците които ръси имащата се за журналист Николова. По и отива да приказва лакардий по пазарите. Сигнализирай за неуместен коментар