България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

"Красна поляна" на бунт, отхвърли общинските мерки срещу мръсния въздух

Столичната община бяга от проблема и ни използва, категорични са жителите на квартала и заплашват с февруарски протести
Публикувана: От:

Въпреки мерките срещу мръсния въздух в София, бунтът в кв. "Красна поляна" продължава.  Жителите не са доволни от мерките, като според тях предложенията се отнасят само за центъра на града и проблемът в квартала остава. Те са решени на нови протести в началото на февруари и настояват Виетнамските общежития да бъдат премахнати.

Още по темата

 

"Мерките са крайно недостатъчни за решаване на проблема! Хората, които живеят във Виетнамските общежития, се отопляват като горят дрехи втора употреба, азбест и всякакви боклуци. Ще ходим на работа в центъра, ще дишаме хубав въздух, а когато се върнем в квартала въздухът ще е тежък", настоя един от жителите на "Красна поляна" Георги Миланов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му още през 2008 г. е взето решение, че тези Виетнамските общежития трябва да бъдат премахнати, защото застрашават здравето и живота на хората, но това така и не е направено.

Междувременно кметът на района Иван Чакъров обясни, че ще има обособени няколко пункта, където хората ще могат да оставят стари гуми, неизползваеми материали и дограми.

Още по темата

 

"Кой ще инспектира пунктовете?", попита Цветан Фиков от кв. "Красна поляна" и посочи, че това са нови мерки за събиране на данъци и налагане на рестрикции към фирми. 

"Отново Столичната община бяга от проблема. Тя ни използва, за да си прокара непопулярните мерки на наш гръб. Абсолютно безсилие от страна на Фандъкова и Комисията по екологоия", коментира той в "България сутрин". 

Ако на 25 януари не бъдат вписани специални мерки за "Красна поляна" и премахване на основния замърсител - Виентамските общежития, жителите ще започна протестни действия в началото на февруари. 

"Няма да се дадем, защото това, което ни предлага общината, не работи в "Красна поляна". Показваме демокрация в севернокорейски стил", каза още Цветан Фиков. 
Той призова премиера Бойко Борисов и кмета на столицата Йорданка Фандъкова да заведат евроделегатите в гетото при Виетнамските общежития. 

 

Коментари ( 0 )