"Красна поляна" не се предава, продължава с протестите

Жителите на квартала готвят окончателна блокада на 7 ноември срещу "Виетнамските общежития"

10.10.2017 | 19:20 Редактор: Жанета Нейкова

Жителите на "Красна поляна" отново излизат на кръстовището между бул. "Никола Мушанов" и ул. "Добротич", за да изразят недоволството си от т. нар. "Виетнамски общежития" в столичния квартал.

[related_articles]

Около 20 минути преди 19.00 часа, когато е официалният старт на шествието, ситуацията все още бе спокойна, като сред събралите се бяха някои от организаторите на протеста.

Полицейското присъствие бе засилено. 

Трима от организаторите държат на думата си и не се отказват от намерението си да протестират, а единият от тях - Любомир Иванчев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че крайната цел е Столичният Общински съвет да вземе окончателното решение да събори "Виетнамските общежития".

"Сградите бяха 10, вече са 9. Явно протестите ни и натискът от наша страна са дали резултат и районните власти са започнали да си вършат работата", каза организаторът.

Любомир Иванчев съобщи, че протестиращите планират всяка седмица във вторник от 19.00 часа да блокират кръстовището между бул. "Никола Мушанов" и ул. "Добротич", а на 7 ноември подготвят окончателна блокада на мястото.