България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След коментара на Волгин за Гришо: Радостта от спорта е абсолютно естествена

Истинският успех е от играта, а не от състезаването, посочи Соня Момчилова пред Bulgaria ON AIR

17.11.2017 | 09:32 Редактор: Иван Берберов
След коментара на Волгин за Гришо: Радостта от спорта е абсолютно естествена

Коментарът на журналиста Петър Волгин относно Григор Димитров и емоцията около успехите му в тениса, разбуни духовете в социалните мрежи и провокира разнородни мнения. 

В студиото на "България сутрин" журналистът Владо Береану определи изказването на Петър Волгин като глупаво, а радостта около успехите на който и да е спортист - абсолютно естествена.

"Не разбирам какъв е проблемът и защо го коментираме. Имаме нещо радостно в един културен спорт като тениса. Засега няма обвинения за допинг в този бранш или поне не сериозни. Волгин е заел позиция вечно да е против масовото мнение. Коментарът му беше поредният в тази посока", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Според журналиста Соня Момчилова позицията на Волгин е разбираема и тя се съгласява с нея.

"Гришо е чудесен пример за мъж, който се справя въпреки условията, които България му предлага. Но до голяма степен съм съгласна с Волгин. Особено с частта с интелекта. Истинската радост е от играта, а не от състезанието. Успехът е умножен по нула, ако има загубил. За беда нямаме други подобни фигури, които да заслужават първите места в новините. Не можем да намерим нещо вълнуващо в парламента", отбеляза тя.

Вижте повече във видеото.