България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво да очакваме от конференцията "Образование и бизнес: рЕволюция"?

Седмото издание на събитието, организирано Bulgaria ON AIR, ще се проведе на 16 ноември в София Хотел Балкан

15.11.2017 | 10:01 Редактор: Велислав Филипов
Какво да очакваме от конференцията

"Основният акцент е "рЕволюцията" - безкръвна, надявам се. Трябва да има промяна - бърза, спешна, защото няма време и реформите трябва да се случат сега. Имаме нужда от нови възрожденци, но подкрепени от бизнеса и новите технологии". Това каза модераторът на конференцията "Образование и Бизнес: рЕволюция" и журналист Доника Ризова в студиото на "България сутрин".

Седмото издание на конференцията, организирана от Bulgaria ON AIR, ще се проведе на 16 ноември в София Хотел Балкан. 

Международни експерти и лидери ще споделят свои идеи и проекти, чрез които образованието и бизнеса могат да си партнират. 

По думите на Ризова част от лицата, които ще водят конференцията, ще бъдат познати на аудиторията, други не чак толкова. Ще има представители на бизнеса, образованието, финансите и застраховането, дори чуждестранен представител на модата и много други интересни лица.

"Бизнесът не само си търси необходимите хора, той си създава нужните специалисти. Има вече и такива звена в компаниите, които да ходят и да взимат децата директно от училищата и да си ги обучават самостоятелно. Дойде време бизнесът да помогне на образованието", уточни още тя.

Според нея проблемите в образователната система са много различни - някои от децата ходят на училище, защото е задължително, но в същото време намират начин да се образоват и да се изявяват на други места.

"Много семейства заминават в чужбина, за да осигурят на децата си по-добро основно и средно образование. На конференцията ще бъдат засегнати и такива теми", завърши журналистът.

Конференцията е част от политиката на Bulgaria ON AIR и цялата Investor Media Group да насърчава и разпространява проекти в подкрепа на образованието. Събитието е със свободен достъп, а желаещите да присъстват могат да се регистрират на адрес:  http://edu-business.info/