България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Пореден вегански протест! Всеки да яде каквото си иска, отсече Спенс

Документален филм се превърна в нов повод за недоволството на природозащитниците
Публикувана: От:

Още по темата

 

След като филмът "Сафари" изкара веганите на протест, дискусията "за" и "против" храненето с продукти от животински произход отново намери отзвук в медийното пространство. Причината за недоволството бе продукцията на Улрих Зайдл, който разказва за ловния туризъм в Африка.

"Всеки има право да се храни с каквото пожелае, било то пясък, камъни, чакъл или дори някаква органична маса. Дразни ме обаче това, че от екрана постоянно веганите се опитват да налагат собствените си възгледи", посочи в студиото на "България сутрин" рапърът Станислав Найденов - Спенс.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Българския вегански съюз Никола Донев пък коментира, че филмът "Сафари" всъщност се използва, за да бъде изведен на преден план проблемът с лова и убиването на животни за удоволствие.

"Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представеното в тази продукция, е недопустимо в 21 век", каза Никола Донев.

Вижте повече във видеото.

Коментари ( 0 )