Омаловажаваме ли насилието над животни?

Лара Златарева и баскетболната легенда Тити Папазов коментират една болезнена и спорна тема в околоСВЕСКО

27.10.2017 | 14:16 Редактор: Велислав Филипов
Омаловажаваме ли насилието над животни?

Телевизионната водеща и актриса Лара Златарева и баскетболната легенда Тити Папазов коментират една болезнена и спорна тема – кога упражняваме насилие над животните и даваме ли си винаги сметка за това? 

Актовете на насилие на животните отдавна се използва като индикатор за опасна психопатия, която не се ограничава само до жестокост над клетите създанията. Това беше и един от основните аргументи, за да се припознаят подобни случаи като престъпление. Въпреки това ежедневно научаваме за подобни прояви - от безотговорност до открита жестокост. 

На живо в предаването се включи репортера Борислав Петров, който беше с Никола Донев, председател на Български вегански съюз. По думите му ще се организира протест на 28 октомври, събота, на бул. „Витоша“ и този път е провокиран от документалния филм "Сафари" на австрийския режисьор Улрих Зайдл. 

Насилието над животните във всичките му прояви – какви са психологическите корени и последствия? Кога говорим за садизъм и кога за безхаберие? Знаем ли изобщо кога причиняваме вреда? Вижте: