България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Йордан Радичков-внук: Не бива да спираме да се учим всеки ден!

Пред Bulgaria ON AIR писателят сподели, че трябва да се обърне по-сериозно внимание на образователната ни система

15.09.2017 | 09:43 Редактор: Василена Василева
Йордан Радичков-внук: Не бива да спираме да се учим всеки ден!

Дори когато училището приключи, не бива да спираме да търсим начини да се самоусъвършенстваме и да се учим. С тези думи внукът на писателя Йордан Радичков коментира началото на новата учебна година в студиото на "България сутрин".

Йордан Радичков-внук издава първата си книга на 25-годишна възраст - сборник с къси разкази "Малка човешка мелодия". Тя е част от поредицата "Нова проза".

"Започнах да се занимавам с писане от една вътрешна нужда. За мен появата на тази книга беше наистина вълнуващо преживяване. Радвам се, че в нея успях да засегна проблеми, които продължават да ме вълнуват и до днес. Те са свързани както с образованието, така и със социалната среда, в която съществуваме", посочи младият писател.

Пред Bulgaria ON AIR Радичков-внук посочи още, че проблемите в образователната ни система не са никак за подценяване. По думите му, внимание трябва да се обърне на начините на преподаване и най-вече на трудностите, с които учителите ежедневно се сблъскват.

"Образованието не е отделен процес от битието на човека. Трябва да намерим добрите примери, които ни заобикалят и чрез тях да търсим възможност за подобряване на цялостната система", категоричен бе той.

Авторът сподели още, че първата детска книга, написана от неговия дядо "Шарена черга", непозната за по-голямата част от аудиторията, ще се появи на пазара в края на месец септември. 

Вижте повече във видеото.