България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Остава отбелязва 25 години на сцената с грандиозен концерт в Маймунарника

Музикантите са приготвили специален сетлист за своите фенове, в който присъстват и рядко чувани песни

28.08.2017 | 10:27 Редактор: Жанета Нейкова
Остава отбелязва 25 години на сцената с грандиозен концерт в Маймунарника

Група "Остава" отбелязва 25 години на музикалната сцена с грандиозен концерт на 31 август в клуб "Маймунарника" в Борисовата градина в София.

Музикантите са приготвили много специален сетлист за почитателите си, сред който присъстват песните "Шоколад", "Океан", "Понеделник", "Мъничко човече", "Самолет" и други, рядко чувани творби.

Как се правят 5 студийни албума, 3 концертни и над 20 видеоклипа?

"С любов към музиката, приятелство и стискане на зъби", заяви в "България сутрин" вокалът Свилен Ноев.

Думите му подкрепи и китаристът и вокал Георги Георгиев, който допълни, че спорове в "Остава" винаги е имало, но така се ражда вярната музика за групата.

"Имаме близко усещане какво искаме да представлява нашето звучене и каква енергия да носим, което е най-важното", посочи Георгиев.

Видеото към песента "Самолет" от албума "Океан" излиза седмица, преди грандиозния концерт на групата съвсем умишлено. "Остава" са благодарни на режисьора на черно-белия клип Петко Спасов, който е създал "тежката продукция", както я определят музикантите в ефира на Bulgaria ON AIR.

Групата ще бъде подгрявана от МФортно Диско - страничният проект на Гурко от "Анимационерите", които ще изпълнят изцяло авторски песни.

Целия разговор вижте във видеото.