България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Всяка жена трябва да е родила до 30 години, съветва д-р Гинка Ганева

МК "Д-р Щерев" - с грижа за бременните жени

06.06.2017 | 10:48 Редактор: Тодор Петров
Всяка жена трябва да е родила до 30 години, съветва д-р Гинка Ганева

Медицински комплекс "Д-р Щерев" спечели наградата в класацията на Puls.bg в категорията за най-добра АГ болница. Здравният сайт Puls.bg, част от медийната група на Bulgaria ON AIR, постави началото на класация "Специалистите, на които се доверявам". 

Чрез нея читателите изразиха признание към лекарите и болниците, спечелили доверието им с компетентна и внимателна грижа при проследяването на бременност, раждането и грижите за бебето. В категория АГ болница спечели медицински комплекс  "Д-р Щерев".

"Основният фактор е доверието на пациентите. Не се ограничаваме само с грижата около раждането, а продължаваме комуникацията и след това, което ни превръща в една общност", сподели Иван Тодоров от медицински комплекс  "Д-р Щерев" в "България сутрин".

Той добави, че много от болниците се съсредоточават само в медицинската грижа. От "Д-р Щерев" провеждат и обяснителни курсове какво трябва да направят мъжа и жената, за да подготвят организма за зачеването, стана ясно още от думите му.

"Периодът преди забременяване е много важен за самата жена", подчерта д-р Гинка Ганева и препоръча приема на фолиева киселина при планирането на забременяване. По думите й все по-често жените планират бременностите.

"Бременните жени са специална група пациенти - изключително емоционални, чувствителни и изискват повече грижи. Идват много добре информирани и когато насреща имат лекар, който може да отговори на въпросите им, тогава се изгражда доверието", обясни д-р Ганева пред Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че на 40 години вече е твърде късно за първа бременност, тъй като след 35 години започва стареенето на яйцеклетките. До 30 години всяка една жена трябва да е родила първото си дете, смята д-р Ганева.

Тя подчерта, че голяма част от населението не е добре информирана за проблемите, които настъпват с напредване на възрастта.