България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Д-р Масларска - специалистът, на когото се доверяваме

Успехът на неонатолозите е свързан с ежедневни усилия и непрекъсната квалификация, посочи гостът на Bulgaria ON AIR

19.05.2017 | 10:04 Редактор: Тодор Петров
Д-р Масларска - специалистът, на когото се доверяваме

Здравният сайт Puls.bg, който е част от медийната група на Bulgaria ON AIR, постави началото на класация "Специалистите, на които се доверявам". Чрез нея читателите изразиха признание към акушер-гинеколозите, акушерките, АГ болниците или родилните отделения, както и педиатрите и неонатолозите, спечелили доверието им с компетентна и внимателна грижа при проследяването на бременността, раждането и грижите за бебето. 

Победителите бяха наградени по време на най-голямото събитие за бъдещи и настоящи родители "Форум бременност и детско здраве", организиран от Puls.bg. Сред педиатрите и неонатолозите пациентите отличиха д-р Радка Масларска, началник неонатологично отделение на "Аджъбадем Сити Клиник МБАЛ Токуда".   

"Това е награда, зад която стоят екипи от лекари. Тя е награда за моите колеги в болницата, в която съм работила, за моите учители, за колегите ми в болницата, в която работя сега. Неонатологичната работа не може да се повери на един човек", сподели д-р Радка Масларска пред Bulgaria ON AIR.

В "България сутрин" тя подчерта, че усилията трябва да бъдат ежедневни, а квалификацията непрекъсната, за да могат неонатолозите да помагат на родителите, когато са разколебани.

"Педиатрите и неонатолозите сме една особена прослойка. Нямаме работно време, стоим до късно, следим нашите пациенти и съм убедена, че навсякъде е така - педиатрите работят много и дълго. Лекарят трябва да се образова и квалифицира, за да открива нови хоризонти", каза още д-р Масларска.

Гостът в студиото на Константина Живова посочи още, че процентът на недоносените бебета в България остава непроменен, но броят им е по-голям заради отрицателния прираст на населението. Причините са комплексни - стрес, напрежение, заболявания, които придружават бременността. 

"Статистически възрастта не е критерий, но е важно бъдещите майка да спазват стриктно съветите на лекаря и да не се доверяват на приятелки", отбеляза д-р Масларска.