България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Експерти по етикет: Имаше доста гафове на вчерашната церемония

Милена Хлебарова и Патриция Кирилова коментираха речта и поведението на новоизбрания държавен глава пред Bulgaria ON AIR
Публикувана:

Още по темата

 

Имаше доста гафове на вчерашната церемония по предаването на президентския пост. Речта на Румен Радев беше 2500 думи, нямаше начин да бъде по-кратка. Публичната му реч обхващаше темите, които трябваше да спомене, той коментира живия живот. Друг е елементът, че Радев не се е подготвил както трябва, или пък са му дали речта в последния момент и той не я е репетирал.

Това коментира консултантът по протокол Милена Хлебарова в предаването "България сутрин". Тя подчерта, че е по-добре човек да си научи речта и допълни, че когато един политик говори, "без да си вади листчето от джоба", той прави много по-силно впечатление.

Вчера новоизбраният президент Румен Радев пое най-висшия държавен пост от предшественика си Росен Плевнелиев на официална церемония пред "Паметника на незнайния воин". На въпрос каква е разликата между двамата държавни глави, Хлебарова отговори, че не може да се направи "равностойна епикриза", но контраст има и по външен вид, и по поведение.

"Радев е бивш военен, научен е как да се държи пред публика. Той има стегната стойка, не му влияе нищо, което е наоколо, сдържан е. Докато Росен Плевнелиев, през всичките тези години, не можа да се научи да влияе върху жестикулациите си", коментира консултантът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Журналистът и PR Патриция Кирилова е категорична, че най-голямата грешка на българските политици е, че се правят на американските.

"Просто трябва да бъдат българи. Това е най-трудното", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Кирилова, Румен Радев е нов човек в политиката и ще му е трудно да свикне.

Какво обсъдиха гостите в студиото по отношение на първата дама Десислава Генчева-Радева, вижте във видеото:

 

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Rosana_Lisana

    25 яну 2017 | 10:20

    Това интервю не може да се изтърпи до края. Г-жа Хлебарова за 2:08 минути изрече 14 пъти а-ъ-ъ. Тя е експерт по протокол!? Експерт който се изразява под нивото на ученик от прогимназия.