България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бюджетната комисия ще одобри Бюджет 2016г., смятат Д. Горов и Д. Танев

Танев заяви, че Бюджет 2016г. е на стабилността, а Горов го определи като бюджет на стабилната мизерия

12.11.2015 | 10:02 Редактор: Ирина Георгиева
Бюджетната комисия ще одобри Бюджет 2016г., смятат Д. Горов и Д. Танев

Бюджетната комисия ще одобри Бюджет 2016г. Зад тази теза се обединиха заместник-председателят на бюджетната комисия и на ДБГ от РБ Димитър Танев и депутатът от БСП-Лява България Димитър Горов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR на 12 ноември 2015.

"На Бюджета на ДОО не му стигна един глас на бюджета. Държавният бюджет беше приет с 7:6 гласа, каза Димитър Танев. "Убеден съм, че в бюджетната комисия и двата бюджета ще бъдат приети днес".

Димитър Горов добви, че не се съмнява, че на комисия бюджетът ще мине "не защото е добър, не защото става нещо от него, а защото управляващото мнозинство си е гарантирало доста добро представителство в комисията".

"Този бюджет би трябвало да бъде отхвърлен, защото няма нищо ново в него. Няма никаква разлика от предложението преди 12 месеца. Това е бюджетът за 2015 с инфлационния индекс", каза Горов.

Според Димитър Танев бюджет 2016 "е бюджет на стабилността", защото предвижда растеж 2,1% от БВП, по-висок от средния в ЕС.

"Бизнесът казва, че прогнозите са оптимистични, синдикатите - че са песимистични. Щом и двете страни са недоволни, значи горе-долу е реално", каза Танев.

БСП смята, че сред минусите е фактът, че се разпределят 37% от БВП през бюджета, "което не прави нито една страна от ЕС", отвърна Горов. Той даде за пример Франция, където според него се разпределя над 50% от БВП.

"Това е бюджет на стабилната мизерия", каза Димитър Горов.

 

Чуйте целия разговор в следващото видео:

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 8 години
"Бюджет 2016 г." се прави при наличие на сгрешена парична система и лошите последици ще продължават.Ако не се допускаше тази грешка, Република България нямаше да има сегашни дългове.Мнозина очакват Централната банка да е спасител от съвременни злини. Те са със заблуда. Централната банка не може да предотврати актуални злини, защото причината не е в нейна компетентност.За обществен просперитет е необходима подобрявана парична система. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 8 години
"КТБ" АД е поредна силно пострадала жертва на сгрешена парична система. Сигнализирай за неуместен коментар