IBM създава информационна борса за киберсигурност

Коментар на Калеб Барлоу, вицепрезидент за киберсигурността на IBM за телевизия Bloomberg от Ню Йорк

19.05.2015 | 15:10 Редактор: Георги Стоянов
IBM създава информационна борса за киберсигурност

Калеб Барлоу, вицепрезидент за кибер сигурността на IBM:

В днешния свят лекарите не споделят данните, правителствата нямат методологията да споделят данните, както и необходимото законодателство, а болниците - в този случай тези, които се грижат за кибер сигурността, неискат да споделят тези данни, за да могат да ги използват като конкурентно предимство.

Още по темата

Така че това, което ние направихме с IBM XForce Exchange е наистина смела стъпка за IBM.

Ние предоставяме нашето съкровище от данни за заплахи за кибер сигурността, в размер на 700 терабайта, обхващащи близо 20 години.

При това, това е много конкретна информация, която предоставяме за безплатно ползване и всички имат достъп до нея.

Ако говорим за Analytics и данните, които събираме с останалите си продукти, те не се конкурират с данните, които предоставяме сега.

Има ли други компании, които предоставят данни на тази борса?

Калеб Барлоу: Абсолютно. През изминалия месец към IBM XForce Exchange се присъединиха над 1000 компании – 6 от 10-те водещи търговски вериги, 5 от 10-те водещи банки, както и компании в целия спектър от автомобилната индустрия и транспорта до университетите.

Те всички се присъединиха към IBM XForce Exchange и сега могат да споделят данни за заплахи срещу кибер сигурността.

Ние обаче проследяваме и как тези данни еволюират, защото точно както при истинските епидемии, ако говорехме за човешки вирус, заплахите продължават да еволюират и виждаме, как възникват на нови места.

Основен елемент от всичко това е да може да споделяме това, което наблюдаваме, къде го наблюдаваме и начина, по който тези вируси поразяват компаниите.