Google е със стъпка по-напред от Microsoft на работното място

Пакетът, който включва Gmail, Docs и облакът за съхранение на данни, се продава на фирмите за $50 на година

04.12.2014 | 14:44 Редактор: Ирина Георгиева
Google е със стъпка по-напред от Microsoft на работното място

От ръководството на Google са решили да разширят дейността си по още един начин, предават от Marketwatch. От технологичната компания смятат да увеличат комисионните на някои външни фирми, с които работят, за да разпространяват софтуер на гиганта, предназначен за работното място. Според запознати източници това ще се окаже предизвикателство пред Microsoft, който доминира при голяма част от компаниите.

Външните фирми, известни като търговци на дребно, сега държат 20% от приходите от Google, GOOG, -0.46% от приложенията и софтуера, предназначен за работното място. Един общ пакет, който включва Gmail, документи за текстообработка и облак за съхранение на данни, се продава на фирмите за $50 на година; Таксата на Google e $40 като останалите $10 са за дистрибутора.

От Google ще увеличат тези комисионни за най-добре представилите се търговци и по този начин ще ги насърчи да регистрират повече корпоративни клиенти. Целта още им включва да насърчат служителите да използват софтуера им, както и по този начин да поправя и технически проблеми по него.

От Google все още не са разкрили новата структура, но детайлите се очакват до края на 2014г., за да могат външните фирми да планират маркетинг стратегиите си за 2015г. 

Говорителката на Google отказа да коментира.

През последните години от Google търсят нови източници за растеж. Технологичният гигант отбелязва все по-голям ръст при бизнес софтуера и новите облачни технологии.